Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?![]() |
1 Üye | 50 Konu | 150 Mesaj | 4536 Online | ||||||||
Burdasın: Forum => Damak Keyfi => Ayran Aşı Çorbası annem hep yapar :D |
|
tekstere (şimdiye kadar 12 posta) |
![]() Gelelim tarifimize ayran aşı çorbasının neredeyse her yörenin sahiplendiği ve farklı farklı hazırladığı bir reçetesi var. Kimi sıcak kimi ise soğuk hazırlarken sıcak hazırlananların içine et suyu ya da kıyma katılabiliyor. Soğuk Ayran Aşı Çorbası benim en sevdiğim. Hazırlaması da oldukça kolay. Bu çorbayı genellikle buğday salatası yapmak için haşladığım buğdaylardan ayırdıklarımla hazırlıyorum. Nohuta gelince fazla zaman kaybetmek istemezseniz konserve de kullanabilirsiniz. Yaklaşan sıcaklarda ve özellikle yaz günü yapılan iftarlada tam bir can kurtaran olacak. Serin, doyurucu ve besleyici daha ne olsun ![]() Ayy Çok Özlemişim Sizi ![]() Kocaman Sevgiler… Malzemeler: 3 çay bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 3 su bardağı yoğurt 2,5 su bardağı soğuk su Tuz Servis için: Kuru Nane Yapılışı: 1.Nohutu 1 gece önceden sıcak su ile ıslatın. Islattığınız nohutların orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. 2.Nohutların haşlanmasına yakın buğdayları başka bir tencerede yumuşayıp hafifçe patlayıncaya kadar haşlayın. 3.Haşlanan nohut ve buğdayları süzüp aynı kabın içine alın. 4.Yoğurt ve soğuk suyu bir miktar tuz ekleyerek çırpın (damak tadınıza göre tuzu ve yoğursun yoğunluğunu ayarlayın). 5.Hazırladığınız ayranı nohut ve buğdayın üzerine ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine nane serperek servis yapın. Devamı için: http://mutfaksirlari.com/ayran-asi-corbasi.html#ixzz2UnWW9Lqi |
Bütün konular: 136
Bütün postalar: 358
Bütün kullanıcılar: 47
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse

Bugün 11990 ziyaretçi (33756 klik) kişi burdaydı!
Ücretsiz kaydol